Nyheter

Nyheter

12.02.19

DogPoint har nå inngått en skriftelig samarbeidsavtale med Peilias.
Vi ser frem til et godt og langt samarbeid med Pelias. Pelias er et av Norges største skadedyrselskaper, og dekker hele Norge.
Det vil igjen medføre at Det kan bli mye reisevirksomhet her hos oss, og vi kommer til å trenger flere ekvipasjer som kan hjelpe oss med å dekke Vårt langstrakte land. Ta kontakt om dette er noe du/dere kunne tenke dere å være med på…

21.12.18

ABS skadedyrkontroll AS, Pelias AS med flere, er blitt kjøpt opp av Nomor AB, og DogPoint inngår i disse dager et formelt samarbeid med Pelias som nå er endel av et av Norges største Skadedyrselskaper. Vi ser tror dette kan være et stort løft for DogPoint, og vi gleder oss til å utvikle både hundesøk og opplæring av nye ekvipasjer sammen med ABS Skadedyr og Pelias.

Pressemelding fra Pelias om oppkjøp. Klikk her

05.11.18

Vi har nå et samarbeid med Noses Of Norway AS i Drammen. Her vil vi bygge opp et hundesenter hvor man vil finne alt innen hundetrening og hundesporter.

DogPoint vil primært stå for spesialsøk og utdannelse av sivile OP hunder. Vi gleder oss til å sette i gang med kurs og undervisning i Drammen. Det vil komme mer her fremover, så følg med.

02.06.18

Vi flytter til nye loklaer på Kongsberg fra og med 01.08.18.
Etter 1 år i lokalene til K-9 Academy Norway i Hof, flytter nå DogPoint til Kongsberg. Det er fine fasiliteter til både opplæring og administrasjon av oppdrag med våre hunder.

En ny tjenste som også vil tilkomme våre nye lokaler, er fysioterapi for hunder. Anita Holm vil også være en stor del av aktivivtetene hos oss i Kongsberg. Det vil komme mer info om dette utover sommeren.

04.03.18

Skjeggkre har blitt et økende problem, og kan være vanskelig å bli kvitt.

Som første og eneste firma i Norge kan vi nå levere hunder for å lokaliser/finne skjeggkre. DogPoint er igjen først ute med slike hunder.  Hundene våre kan finne områdene skjeggkreene oppholder seg, så saneringen kan rettes mot disse områdene. Ønsker du mer informasjon om skjeggkre, så se på Folkehelseinstituttet sine hjemme sider. www.fhi.no. Oppdager du disse krypene hjemme, så ta kontakt så kan vi finne ut hvor stor infestasjonen har blitt.

04.03.18

Utover våren vil arrangere flere typer hundekurs.

  • Valpekurs
  • Hverdagslydighet
  • Passeringskurs
  • Triksekurs
  • mm

Følg oss på facebook, eller titt innom her så oppdateres tilbudene og arrangementer fortløpende.

04.02.18

Etter lang tids tenkning og undersøkelser starter vi nå innlæring av nye lukter og nedslagsfelter for våre hunder. Veldig spennende prosjekt. Våre hunder blir de første og eneste i sitt slag innen dette området. Vi ønsker foreløpig ikke utgi for mye informasjon om lukter og hva nedslagsfeltet er, men dette vil være meget samfunnsnytting. Vi er ikke 100% sikre på at hundene vil kunne klare dette, men vi har stor tro og tillitt til våre hunder. Når prosjektet har fått litt mer fotfeste vil vi komme ut med noe mer inngående informasjon.

31.01.18

Norske Terapihunder ønsker å arrangere kurs/utdannelse for besøkshunder her ved senteret vårt. Vi er glade for å ha fått til et samarbeid med Norske Terapihunder og Gunn Pedersen. Ta kontakt med Norske Terapihunder om du ønsker mer informasjon.

24.01.18

Vi har måtte sette opp et nytt årskur/utdannelse. Oppstart blir 03.03.18. For å lese mer om utdannelsen så kan du lese mer her, eller komme på en info kveld 08.03.18 kl 1800 her hos oss på K-9 Academy Norway. Vi vil fortelle mer om hva utdannelsen går ut på, hva som forventes av oss, og hva som forventes av deltakere. Send oss en mld/mail om du ønsker å delta på denne info kvelden.

21.01.18

I kveld hadde vi besøk av Gunn Pedersen som holdt et suvernt flott foredrag om hundens signaler og adferd. Alle var fornlyde og syntes det var flott med litt påfyll av kunnskaper, og bli minnet på ting man fort kan glemme når man har holdt på med hund i mange år. Vi håper Gunn vil komme tilbake til oss og snakke mer om hund.

08.07.17

Nå kan vi presentere en ny tjenste hos DogPoint. I våre lokaler i Hof i Vestfold kan vi søke over bagasjen din mens du venter, og vi kan i tillegg, om det skulle være nødvendig, varmebehandle bagasjen før dere reiser hjem.

Klikk her for å lese mer.–>

18.11.16

Da har vi vært gjennom re-godkjenning med Demi og Andrea. I alt 14 rom pluss en svømmehall ble avsøkt. Det var 18 utlegg som skulle lokaliseres, og vi hadde en liten feilmarkering. Det var vel heller kanskje fører som leste hunden litt feil. Men resultatet viser at trening hjelper, og de nye metodene fungerer meget bra. Har også fått testet ut nye feromoner fra veggedyr, og resultateneviser at dette fungerer meget godt.

Vi får også mange telefoner fra folk som ønsker å jobbe med hund. Mange blir lovet at det er masse å gjøre, og at jobbene nesten står i kø. Dette er langt fra sannheten. Det er ikke bare å gå gjennom en godkjenning for så rett ut i jobb. Dette er noe vi presiserer for de som ringer. Vi har nok oppdrag, men det hat tatt tid. Mange setter opp kurser og utdanning, og lover mer enn de kan holde. Det er synd at mange ikke ser at de lurer folk for penger. Når det er sagt, så ser vi også at etterspørselen sakte men sikkert øker, men dette er noe som fremdeles tar tid.

Vi har holdt på nå i 7 år, og det var først etter 4-5 års drift, at vi ser at det er en fremtid i hundetjenestene våre, og vi har nå en svak økning fra år til år, men det er langt frem til at dette blir en stor industri. Så til dere som ønsker å jobbe med hund, så husk at dette er noe som tar lang tid. mange år, så tenk nøye gjennom før dere bruker masse penger på kurser og utdanning som skal være rettet mot godkjenning og operative søk.

23.10.16
Forrige helg hadde vi eksamne, og re-godkjenning for relativt mange ekvipsjer. I alt 21 hunder var oppe til eksamen.

Det hele startet for grunngodkjenning med blindtest fradag, og fortsatte med op-søk lørdag og søndag. Av i alt 21 hunder var det kun 5 hunder som gikk gjennom nåløyet. Av disse var det 3 grunngodkjenninger og 2 re-godkjenninger.

Hos oss stilles det høye krav til ekvipasjen. Det minste er at hundene finner min 50% av det vi har lagt ut for dem. I tillegg er det flere ting vi ser på. Fremtoning, samarbeid med hunden og planlegging av søket. Det var mange flinke ekvipasjer, men de var ikke helt på høyden denne runden. Alle som ikke gikk gjennom får en ny mulighet i Januar 2017 for å finpusse på det de fikk av tilbakemeldinger.

Vi er også så utrolig heldige at vi nå har tilknyttet oss 6 ekstremt flinke sensorer. Det er folk med lang og bred erfaring som operative hundefører. Vi i DogPoint administrasjon legger kun tilrette, men er ikke med under eksamen.

28.08.16

Søndag 28.08.16 Har vi stand i Sandvika, Bærum. Vi var så heldige å bli spurt om vi ville være med å dele våre erfaringer når det gjelder spesialsøk, og ikke minst presentere våre tjenester inne operative søk.

04.07.16

Da har vi inngått en ny service avtale med Tønsberg kommune med hundesøk. De har signert på en avtale om at vi skal rundt til kommunens boliger 3 ganger pr år med våre hunder. Fler og fler ser at slike avtaler er bra med tanke på spredning av veggedyr, tids besparende og ikke minst kostnadsbesparende.

02.07.16

Vi har fått produsert egne treningsplattformer, og nå er de på plass hos oss på kontoret. Vi har gjort noen småforandringer for å optimere disse ende mer.

Treningsplattformen er meget effektiv når det kommer til luktinnlæring, men også diskriminering av lukter. Det første partiet er allerede solgt, men det komnmer flere.

De har innsynsglass på en side, mens den andre siden er tett. Det er god læring i å se på hunden søke gjennom glasset. Man kan filme og ta bilder.

For pris og andre spørsmål ang plattformene, ta kontakt med oss.

21.06.16

Nok et lite hjertesukk. Det er synd at det tilkommer tilbydere både på OP utdanning og som leverer hundetjenester mot betaling for søk etter skadedyr. Har hatt mange telefoner de siste månedene fra personer som har startet på utdanning og betalt mye penger for dette, for så å oppdage at tilbydere ikke holder mål hverken med erfaringer eller kunnskaper. Dette er synd. For det ødelegger en ellers fin bransje. Det er ikke uten grunn at mange nå kontakter DogPoint, både for å utdanne egne hunder, men også for å få den kunnskapen som skal til for å kunne ha samvittighet til å ta seg betalt for å levere hundetjenester. Gjør dere selv en stor tjeneste med å undersøke litt rundt tilbydere av slike tjenester. Spør etter referanser og erfaringer fra slikt arbeid med spesialsøkshunder. Det kan spare en for mange penger.

Vi har også hatt noen telefoner fra kunder som har bestilt hundetjenester. Disse føler seg lurt, og har betalt masse for å få en hund til mer eller mindre å løpe rundt i huset uten egentlig å gjøre noe nytte for seg. Hundeførerne har heller ikke kunne gjort særlig god rede for seg heller. Det setter hele tjenesten vår i dårelig lys.

Husk alltid å spør etter referanser og erfaringer. Det tar noe år å bygge opp erafringer. Særlig når man skal utdanne nye ekvipasjer. Les nøye gjennom konmtrakter og andre avtaler. Vi har lest endel forskjellige smarbeidskontrakter, og noen av dem er ikke gode, så vær nøye med slikt før dere signerer.

11.06.16

Om ikke lenge vil vi har samerbeidspartnere i mange fylker og kommuner i Norge. Bare i Bergen vil vi samarbeide med 3 ekvipasjer, Oslo Nord 3 ekvipasjer, Stavanger 2 ekvipasjer, Tromsø 2 ekvipasjer, Trondheim 1 ekvipasje, Ålesund 2-3 ekvipasjer, Kristiansand 1 ekvipasje og Østfold 1 ekvipasje. Vi har god dekning her på Østlandet, men vi får mange samarbeidspartnere rundt om i Norge. Våre samarbeidsekvipasjer får en grundig opplæring om Veggedyr, og hva som er viktig å ha kunnskap om når det kommer til Veggedyr. Våre ekvipasjer lokaliserer utelukkende levende dyr, nymfer og egg, så de er relativ sikre når det kommer til kontroller etter sanering. Ta kontakt med oss uansett hvor i Norge du befinner deg om du har mistanke om at du kan ha fått med deg veggedyr hjem.

06.06.16

Veggedyr oppdragene ser ikke ut til å stagnere. Juni så ut til å bli en periode hvor det kunne være litt rolig, men det har fylt seg opp, og det kommer stadig flere henvendelser. Ferietid er høysesong for spredning av Veggedry. Vær forsiktige og oppmerksomme når dere ferierer rundt om i Norge og utland. Om det er usikkert om man har fått med seg Veggedyr hjem etter ferien, så ta kontakt med oss.Vi har lang erfaring og gode referanser. Husk å sjekk referanser og erfaringer når dere bestiller ev hundesøk.

Om kun kort tid vil vi også ha samarbeidspartnere i Bergen og flere andre steder i Norge.

19.05.16

Da har vi fått en ny service kunde. Nytt hotell i Tønsberg som ønsker faste besøk av våre hunder. Det blir to runder pr år, og vi har signert en 5 års avtale. Vi venter på svar fra flere hoteller som vi har har dialog med. Vi jobber hardt for å få flere service avtaler, og det ser veldig bra ut med tanke på de vi venter svar fra. Vi har ekvipasjer i Stavanger og snart i Bergen så nå kan vi diskutere mer rundt faste kunder og avtaler i disse byene også. Oslo begynner vi å få endel ekvipasjer så der har vi god dekning. Når ekvipasjen i Tromsø blir klar ser vi på avtaler der også. Ålesund blir også dekket opp i løpet av sensommeren og høsten. Kristiansand har vi også ekvipasjer, og der ser vi på flere steder som vi kan få en avtale med. Vi begynner nå å se at allt arbeidet vi har lagt ned bærer frukter, og fremover ser det veldig lyst ut.

10.05.16

Vi er i full gang med å utdanne flere veggedyr ekvipasjer. Det er ekvipasjer både på Vestlandet, NorgNorge og Sørlandet. Det kommer noen flere ekvipasjer her på Østlandet også, så for at de som nå går Sert. OP kurs skal få komme i gang, så har vi satt en stopper for ekvipasjer på Østlandet. Det venter endel store jobber utover året, men foreløpig klarer vi som er klare å få dette unna. De nye ekvipasjene som er klare fra høsten/vinteren 2016 vil kunne få en bra start på etableringen sin av firmaer. Vi har nå samarbeidspartnere i store deler av Norge. Disse er helt uavhiengige ekvipasjer, men de har gjennomgått og bestått en godkjenning hos oss, så de er absolutt klare for egne oppdrag.

Sertifisering av kommende ekvipasjer vil bli avholdt i oktober 2016.

I begynnelsen av juni må vi en tur til Bergen på Veggedyr jobber. 4 middelsstore overnattingssteder ønsker en kontroll, og det vil i tillegg være en suveren læring for ekvipasjene våre som nå går utdannelse hos oss. De skal selvfølgelig være med som observatører og får selvsagt lov til å trene samtidig. Når disse ekvipasjene har bestått godkjenningen vil de overta disse kundene, sammen med noen flere avtaler vi forhandler i Bergen.

Vi har også en ekvipasje i Tromsø som skal kontrollere for Veggedyr i Nord. Vi har allerede skaffet ekvipasjen kontakter der oppe, så dialogen er i gang.

26.03.16

Nå er det noen ekvipasjer som mister DP godkjenningen sin med kadaver hunder. Man kan ta kontakt med DogPoint sentralt for å kontrollere hvilke disse ekvipasjene dette gjelder.

De har ikke hatt nok dokumenterte oppdrag de siste 12 mnd som er meldt inn til DogPoint, og har heller ikke meldt seg opp til Re-godkjenning denne runden. Deres godkjenning utgår nå i mai, og de har ikke mulighet til å fornye godkjenningen sin gjennom DP før til høsten. Da må disse ekvipasjene opp til full ny grunn-godkjenning. Vi har også på grunn av brudd på våre retningslinjer når det gjelder etisk foretningssamarbeid trukket disse godkjenningene tilbake. Dette gjelder også intruktør bevis.

Det er ikke noen DP godkjente ekvipaser i Hordalnd pr d.d, men det kommer en eller to ekvipasje der fra høsten 2016 som vil inneha gode kunnskaqper om veggedyr. DogPoint kommer selvsagt til Hordaland om det skulle vise seg være nødvnedig. Vi er i god dialog med noen store aktører på den kanten av Norge, så vi ser behovet for ekvipasjer i dette området.

Vi opplever at fler og fler kontakter oss for å høre om våre kurs og utdanning. Det er noe vi setter stor pris. Vi får mange henvendelser nettopp forde vi har lang og bred erfaring, med mange gode referanser. Det dukker stadig opp aktører som mener seg kompetente til å utdanne ekvipasjer, men vær forsiktig hvor dere velger å utdanne dere. Mange er veldig dyktige på å holde innføringsskurser i spesialsøk, men når det kommer til å utdanne ekvipasjer, bør kursarrangøren selv ha noe erfaring. Det er ikke mange slike leverandører på markedet i dag. Hør hva slags bakgrunn og operativ erfaring disse leverandørene har før dere velger å bruke masse penger på en utdannelse.

25.03.16

Da har vi fått unnagjort en runde for de ekvipasjene som ikke klarte sertifisering første gangen. Det var 4 ekvipasjer som var oppe for å prøve seg en gang til. Dette gikk på skinner for dem alle sammen. De har fått trent på de tingene sokm gjorde at de ikke klarte sertifiseringen på første forsøk. Det skal ikke være bare enkelt å bli DP godkjent ekvipasje. Kandidatene var meget fornøyde med dagen, og nå har vi enda flere ekvipasjer å benytte oss av når de store oppdragene setter i gang utover våren 2016.

13.03.16

Da var vi ferdige med helgens sertifiseringer. Det var 11 ekvipasjer oppe til sertifisering, men det var bare 2 som klarte seg gjennom hele helgen. Det var små marginer for de som ikke ble godkjent, men vi er opptatt av at alle ekvipasjer skal holde høy kvalitet. Ekvipasjene som ikke gikk gjennom, får en ny mulighet i april/mai. Alle ekvipasjene var gjennom en tredelt eksamen. Det startet på fredag med blindtest som måtte være bestått for å kunne delta videre.

Lørdag startet den operative søkene. Dette var romsøk med masse objekter og noe krevende områder. De må bevise at både fører og hund takler forskjellige typer miljøer og at jobben blir utført med høy kvalitet.

Nå dekker DogPoint godkjente ekvipasjer Rogaland og sentrale områder på Østlandet. Vi starter opp nytt OP kurs i April, og til høsten håper vi at ekvipasjene fra Kristiansand og Bergen går gjennom.

01.03.16

Turen til Bergen var meget velykket. Fått knyttet mange nye kontakter med seriøse hundemennesker. Vi har også fått avtale med ekvipasjer i Bergen, så nå dekker DogPoint med sine samarbeids ekvipasjer store deler av Norge.

I april/mai går godkjenningen til to ekvipasjer ut i Bergen. Det vil da ikke være ekvipasjer som har DP godkjenning i Bergen. DogPoint kan da ikke gå god for kvalitet eller kunnskaper hos disse ekvipasjene.

Høsten 2016 vil det være noen ekviapsjer som skal opp til godkjenning. Håper selvsagt at disse klarer å komme gjennom nåløyet. DogPoint vil igjen ha en samarbeidspartener i Bergen.

Dette firmaet vil ved siden av å være operatver med høy kompetanse også tilby kurs innen spesialsøk. Disse ekvipasjene har fullført en utdannelse hos Dogpoint og vil da ha fått med seg kunnskapen DogPoint innehar når det kommer til operative søk, og har fått spesillt inngåene kunnskaper om veggedyr. I motsetning til endel andre aktører på markede i Norge, så har DogPoint kunnskaper og ikke minst erfaring fra søk med hund etter veggedyr. Denne kunnskapen overfører vi til kommende ekvipasjer, så ekvipasjer som kan forevise ID kort vil inneha høy kompetanse. Ønsker man besøk av hund når man har et problem, så gjelder det å se på bakgrunn, erfaring og kunnskaper hos ekvipasjene man kontakter. Be om referanser. Eneste mulighet til å sjekke om firmaet man har rekvirert innehar nødvendig kompetanse.

20.02.16

Workshop Kypros.
Lørdag 20.02.16 reiste vi til Kypros for å møte potensielle kunder og etablering av Greek DogPoint. Vi hadde 3 dager med intro/test kurs for potensielle hundeførere.

Møter med hoteller og tur operatører, og det ble besluttet at DogPoint etablerer en avd på Kypros i samarbeid Chris K9. Det vil bli arrangert flere turer til Kypros utopver 2016/2017 for å kurse og bygge opp kunnskap om veggedyr på Kypros.

Videre ser vi for oss at flere land rundt i Europa vil kunne dra nytte av å ha en sisvil hundetjeneste med tanke på hvor stort problem veggedyr er blitt.

Vi ser frem til å se hvor stort dette kan bli Europa, og etablering av flere avdelinger rundt om i Europa. Vi ekspandere smått og forsiktig, men ser ut til at det fort kan bli behov for flere ekvipasjer rundt om i Norge. Vi har nå ekvipasjer i Stavanger, Kristiansand, Østlandet, Ålesund, Trondheim. Til høsten er det nye ekvipasjer som skal opp til godkjenning. Vi vil da få ekvipasjer i Bergen, Oslo Nord og Tromsø.

Vi har brukt lang tid på å ekspandere. Vi føler at kunnskap og erfaring er ekstremt viktig i denne type arbeid. Det dreier seg ikke bare om hundetrening, men inngående kunnskaper om det vi søker etter.

Det dukker stadig opp enkelt ekvipasjer som påberoper seg både erfaring og kunnskaper. Selv om man er flink med hund, må man også ha inngående kunnskaper rundt det man søker etter. Kundene ringer for at de har et problem, og dette må vi kunne hjelpe en kunde med på alle mulige nivåer innen vårt fagfelt.

Sjekk referanser, erfaring hos firmaet dere kontakter om dere ønsker hjelp av hunder.

11.02.16

2016 har kommet godt i gang, og ant henvendelser har ikke blitt noe redusert siden i fjor.

Vi reiser til Bergen i mars for å holde kurs, og det er satt opp nytt kurs i april.

Planene på Kypros har fått en ny vending, og vi reiser til Kypros nå i februar for å se på forskjellige løsninger. Planen er å etablere en avdeling der med ekvipasjer stasjonert på stedet. Vi har vi fått henvendelser fra noen nye aktører innen andre fagfelt enn det vi holder på med i dag. Dette blir utrolig spennende.

Vi skal også se på lokaler på Kypros, og vi kommer til å arrangere treningsturer til Kypros. Mye spennende som skjer fremover.

Nytt OP-sert kurs er planlagt med oppstart i april. Det er noen ekvipasjer som har meldt sin interesse, men det er plass til flere.

08.12.15

Ny samarbeidspartner

Vi har fått ny samarbeidspartner. Oslo Skadedyrkontroll AS har benyttet våre tjenester nå på flere oppdrag og de er fornlyde og velger å bruke oss på flere veggedyr oppdrag. De har mange veggedyr oppdrag på stlandsområdet, og våre ekvipasjer er blitt endel av verktøye de bruker når de er på inspeksjoner og ikke minst til etterkontroller. Vi er veldig fornlyd med dette samarbeidet.

29.09.15

Et lite sukk, og obs obs

Vi opplever nå at det dukker opp flere som kurser og godkjenner innen vårt fagfeldt. Kursing er vel og bra, og mange steder et kjempe fint tilbud til hundeeiere som ønsker å gjøre noe morsomt med hunden sin. Når det kommer til den operative delen av spesialsøk, så er det mye rart av tilbud der ute. Til dere som ønsker seriøst å ha hund som jobb eller deltidsjobb finnes det mange som påberoper seg litt for mye erfaring og bakgrunn for å kunne vurdere og trene opp ekvipasjer i operative tjenester.

Det holder ikke bare med å ha tatt et kurs selv, og noen jobber. Det kreves mye mer erfaring. De firmaene som i dag holder kurs, og reklamerer med godkjenninger ol, har liten eller ingen erfaring. Det dukker stadig opp aktører i Norge som mener de har erafring og kunnskaper nok til å godkjenne ekvipasjer, men etter hva DogPoint erfarer og fått tilbakemeldinger på, så stemmer ikke dette. DogPoint er det selskapet i Norge i dag som har lengst erfaring når det gjelder sivile operative søkshunder. DogPoint har erafringene som gjør at vi kan kurse/utdanne nye ekvipasjer. Det finnes ingen i Norge i dag med vår erfaring pr. d.d.

Om dere velger en annen aktør, vær kritiske med tanke på erafring og fartstid. Det er stor forskjell på å drive med organisert trening og søk til å stå på egne ben å forsvare sine tjenester. Spør leverandører av slike tjenster om bakgrunn, erfaring og referanser. Det holder ikke bare med et grunnkurs, litt trening, så er man skikket til å utdanne andre mot godkjenning. Dette er og skal være en proffesjonell tjeneste.

01.08.15

Vi ser ut i Europa!

Nå har vi startet en dialog med «European Academy of Professional Dog Trainers». De ønsker å bruke vår ekspertise når det gjelder søkshunder. Akademiet tok kontakt med oss nettopp forde vi har lang fartstid, og innehar den kompetansen som trengs for å kunne få frem søkshunder av høy kvalitet.
Planen er å reise ned til Kypros to ganger pr år for å holde forelesninger og arrangere treninger i spesialsøk. De fokuserer primært på narkotika og sprengstoff, men det kommer sikkert flere områder til etterhvert. DogPoint skal også være med på godkjenningen av disse ekvipasjene etter at de er ferdige med kurset. Utdannelsen på akademiet vil gå over to år.
DogPoint ser på dette som et spennende samarbeid, og vi vil også dra masse lærdom ut av dette. Akademiet utdanner primært trenere og instruktører rettet mot poiliti og militæret og annen operativ tjeneste.
DogPoint holder fremdeles en striks linje når det gjelder engasjement og hva slags bakgrunn hunder har som tar utdannelse hos oss. Samarbeidet med European Academy of Professional Dog Trainers vil ikke ha noe med DogPoint sine tjenester å gjøre når det kommer til skadedyrsøk, og de tjenestene vi leverer i dag. Der forholder vi oss til det som er nedfelt i våre retningslinjer.

Når dette samarbeidet har kommet i gang, vil DogPoint levere tjenester langt utover Norges landegrenser, og vil være ledende inne dette fagfeltet i Norge. Vi er spente på hvor dette samarbeidet vil bringe oss videre…

28.07.15

Vi er nå i tett dialog med to av Norges største hotellkjeder om en avtale. Blir utrolig spennende nå etter ferien og se hva det blir. Avtalen med tre hoteller mangler bare noen underskrifter, så er det full fart hos disse og flere hoteller vil henge seg på underveis. For å få søke på hotellene må ekvipasjen ha gjennomført og bestått en godkjenning hos DogPoint, samt ha inngått en samarbeidsavtale. Dette var et av kravene som vi satte i avtalen. Hotellene syntes dette var helt greit siden de da hadde et godkjenningssytem å forholde seg til.
Vi har også hatt møter med forsikringsselskper, og de ser også på våre godkjenningssystemer som veldig bra. Vi skal i flere møter med dem over ferien, og vi håper og tror at vi får til en avtale der også med de samme vilkårene som vi har med hotellene.

Regelverk

Vi er nå klare med det meste av vårt regelverk. Det har tilkommet endel punkter som vi ser oss nødt til å ha med da vi begynner å bli mange samarbeidende ekvipasjer, og muligens noen konkurrenter.

Kommende ekvipasjer

Oppstart med nye kommende ekvipasjer næremer seg. Det har blitt 4 deltakere som starte nå september. De er fordelt i Rogaland, Oslo og Vestfold. Videre er vi i dialog med med noen ekvipasjer som har tilhold i Østfold, Trondheim, Vestlandet og Tromsø. Vi håper at alle disse ekvipasjene går gjennom nåløyet, så vi er godt dekket i Norge.

22.06.15

Nå har vi fått svar fra de største forsikringsselskapene i Norge. De er meget positive til DogPoint sitt sertifiseringssystemer. Etter snart 6 års drift har vi fått en god base med referanser, Så fremtiden vår ser meget bra ut. Oppdragene kommer inn i perioder, men vi har hatt en stor økning på oppdrag bare fra 2014.

Vi har nå sett at det er blitt behov for noen tiltak, og litt forandring i våre inntak systemer. Vi har utarbeidet og teste ut en mentaltest som alle hundene må gjennom og bestå før man kan delta på en yrkesrettet utdannelse hos oss, samt at hundefører må gjennom et intervju/samtale før kursstart. Grunnen til at DogPoint som eneste selskape som har slike krav er at vi setter våres kunders sikkerhet høyt.

16.04.15

Da har vi vært gjennom en uke med årskurs ekvipasjer og hatt en hel helg med godkjenninger. To ekvipasjer fra Bergen var opp til godkjenning på kadaver og som instruktør trinn II. En ekvipasje gikk gjennom hele helgen uten større problemer, mens en fikk skadet hunden så den var ikke helt frisk på siste dagen. Det blir en ny mulighet for godkjenning om noen uker. Vi ser etter at det har vært endel ekvipasjer gjennomtesten at vanskelighetsgraden er der den bør være. Det skal ikke være lett, og for de som består godkjenningen vil med stor sikkerhet stole på at de kan det de bør kunne.

16.03.15

Vi har også startet opp et nytt årskurs. vi har fått deltakere fra Ålesundsdistriktet, så i løpet av året får vi en samarbeidspartner på den kanten. Vi ser også på mulighetene til å få en samarbeidspartenr på sørlandet og sørvestlandet.

2013

I 2013 flyttet vi vårt hoved kontor til Kongsberg, og fått nytt kurslokalet og treningsbygg. Vi har også lokaler i Tønsberg som også brukes som kurs og treningslokaler. Vi dekker hovedsakelig Buskerud, Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold og deler av Telemark med faste priser. Utover disse områdene avtales pris på forhånd. Vi opererer kun med faste priser.

Comments are closed.